Nano Lot Kahve
Kaave Roastery, kahve üretilen ülkelerin yüksek rakımlı bölgelerinde yer alan çiftliklerin en özel hasatlarından getirdiği nano lot kahveleri, enoloji biliminden faydalanarak standardize ediyor. Gastronomide özellikle belli içecekler için çok önemli bir yere sahip olan enoloji ile yakalanan lezzet standardı, tüm Kaave Roastery’lerde aynı aroma ve kalitede kahve içmeyi mümkün hale getiriyor. Yine standardizasyonu sağlamak adına kahve tedariki yaptığımız çiftliklerde CRU (Coffee Research and Update) esaslı bir üretim olmasına özen gösteriyoruz. CRU çiftlikleri, her daim kalite göstergelerine önem verip, üretimlerini bu yüksek kalite ölçütlerine göre gerçekleştirmektedirler.
Çay
Kaave Roastery menüsünde yer alan meyve-bitki çayları, patentli ve Türkiye’de benzeri olmayan özel bir sistem ile demleniyor. Mağazalarımızda, doğru demleme şekli ve olması gereken sıcaklıkta, her çay yaprağının kendi karakteristik özelliklerine uygun teknolojiler ile demleme yapılıyor. Yüksek teknolojili makinelerde, tamamen doğal çay yapraklarının olduğu kapsüllerle yoğun bir lezzet elde ediliyor. Klasik demleme yöntemlerinden farklı olarak doğal bir tat ve aroma elde ediliyor.
Sonic Sound Wave
Kaave Roastery menüsünde yer alan Sonic Cold Brew, sonic ses dalgası boyuyla titreşim sağlayan ve Türkiye’de ilk defa Kaave tarafından geliştirilen ekstraksiyon yöntemi ile demleniyor. Oluşan titreşimler, kahve parçacıkları arasındaki sürtünme ile birlikte “Sonic Sound Wave” denilen bir su dalgası oluşturuyor. Bu yöntem sayesinde Cold Brew kahve, 12 ila 22 saat yerine 5 ila 60 dakika arasında daha iyi bir performans ile elde edilebiliyor.
Uzun demleme süresi, Cold Brew kahvelerin kafein oranını oldukça yükseltirken Sonic Cold Brew yöntemi ise kahvenin aromasından taviz vermeden kafein oranını diğer soğuk demleme yöntemlerine oranla daha dengeli tutuyor. Ayrıca kısa demlenme süresi bakteri oluşumuna fırsat vermeden oluşabilecek hijyen sorunlarının da önüne geçiyor.